HOMEOPATIA ERI MAISSA

Arnica Homeopatiakeskus

Ohessa hivenen tietoa Homeopatian suosiosta ja käytännöistä eri maissa. Käytännöt vaihtelevat maittain, mutta se on kokonaisuutena nopeiten kasvava terveydenhoitoala

NORJA

Useissa sairaaloissa on mahdollista valita rinnakkaiseksi aineeksi homeopaattisia lääkevalmisteita. Homeopatia on Norjassa huomattavasti suositumpaa, kuin Suomessa ja Ruotsissa. Voit usein valita homeopaattisen hoidon koululääketieteen sijaan.

RANSKA

Arvioidaan, että n. 35% väestöstä käyttää homeopatiaa. Homeopaattista koulutusta annetaan yleisesti useissa Lääketieteellisissä oppilaitoksissa, joissa opetetaan mm. hammaslääkäreitä, kätilöitä ja apteekkareita.

 

SAKSA

Saksassa yli 15% lääkärikunnasta on erikoistunut homeopatiaan. Maassa on yli 3000 luontaisterapeuttia, jotka ovat erikoistuneet homeopatiaan ja n. 98% apteekeista myy homeopaattisia lääkevalmisteita.

ALANKOMAAT

Homeopatian suosio kasvaa lääkärikunnassa ja homeopaatit toimivat menestyksellisesti.

 

Homeopaatti.com Espoo, Helsinki, Etätapaamiset

KREIKKA

Maassa on yksi klinikka ja yksi ammatillinen koulu, joiden perustajana on George Vithoulkas. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti yhtenä merkittävimmistä henkilöistä modernin homeopatian saralla. Vithoulkasin kirjoilla ja opetusseminaareilla on ollut suuri vaikutus useisiin tunnetuihin kansainälisiin opettajiin ja terapeutteihin.  George Vithoulkas on saanut vaihtoehtohoitojen NOBEL -palkinnon.

ENGLANTI

Viisi homeopaattista sairaalaa, yli 500 rekisteröityä jäsentä The Society of Homeopaths -järjestössä ja tuhansia virallistettuja homeopaatteja. Homeopaattiset lääkevalmisteet ovat olleet yleisesti käytössä Kuninkaallisessa perheessä jo 1900 -luvun alusta. Suuri osa perhelääkäreistä on kiinnostunut vaihtoehtoisten hoitomuotojen koulutuksesta. Sadat yleislääkärit lähettävät asiakkaitaan (n. 200 000 / vuosi) edelleen homeopaateille.

TSEKKI

Homeopatia sai hyväksynnän maan lääketieteelliseltä yhdistykseltä v. 1990.

ISRAEL

Homeopatiaa tarjotaan useissa pienemmissä klinikoissa ja osassa suurimpia sairaaloita.

AUSTRALIA JA UUSISEELANTI

Homeopatia on yleistä ja leviää nopeaan tahtiin. Hallitus on pyytänyt homeopaattisia yhdistyksiä esittämään kurssijärjestelmiään, jotka voisivat saada tulevaisuudessa valtiontukea.

KANADA

The Canadian Medical Association:ssa on osasto ”vaihtoehtoiselle lääketieteelle”, johon myös homeopatia hoitomuotona kuuluu. Useimmissa apteekeissa myydään homeopaattisia lääkevalmisteita.

USA

Kiinnostus homeopatiaa kohtaan kasvaa lumivyörynomaisesti. Lähes 2000 virallistettua lääkäriä käyttää praktiikassaan homeopatiaa, kuten myös n. 1000 luontaislääkäriä, hammaslääkäriä ja kiropraktikkoa. 

USA:ssa on 15 ammatillista homeopatiakoulua, 9 homeopaattisia aineita valmistavaa lääkelaboratoriota, 6 homeopaattista järjestöä ja 5 tutkimuslaitosta.

LATINALAINEN AMERIKKA

Maanosassa on tuhansia homeopaatteja; erityisesti Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa, joissa praktiikkojen vaatimustaso on myös erityisen korkea. Meksikossa toimii kaksi Homeopaattis-Lääketieteellistä koulua, joissa toisessa on yli 800 oppilaspaikkaa. Useat apteekit tarjoavat homeopaattisia valmisteita.

INTIA

Intiassa homeopatia tunnustetaan osaksi hyväksyttyä lääketiedettä. Maassa on n. 300 000 kokopäivätoimista homeopaattia, yli 100 000 homeopaattilääkäriä ja yli 120 korkeakoulua, jotka tarjoavat homeopaattista koulutusta. Homeopatiaa hyödyntäviä sairaaloita on 307.